MNTR TR 14035 Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Katedra za proizvodno mašinstvo, Kraljice Marije 16, 11120 Beograd

Organizacija istraživačkih aktivnosti i podela radnih zadataka


Istraživačko-razvojne aktivnosti su formalno ogranizovne kroz rad radnih grupa (RG) koje čine mešoviti timovi istraživača i saradnika koje  delegiraju članice konzorcijuma projekta. Ovakvom strukturom obezbeđuje se potrebna upravljivost konzorcijuma projekta, koordinacija istraživačkih aktivnosti i efikasna razmena informacija, i funkcija menadžmenta rizika.

Radna grupa

Zadatak

Kratak opis

RG1

Menadžment

Menadžment projekta. Sinhronizacije aktivnosti na projektu. Izgradnja WEB platforme projekta.

RG2

Postojeće stanje i budući trendovi

Identifikacija i analiza postojećeg stanja u oblasti tehologije digitalni optičkih senzorskih sistema u najširem smislu, i prepoznavanje glavnih pravaca istraživanja u svetskim razmerama. Rezultati ove RG će biti raspoloživi na WEB platformi razvijenoj u okviru RG1.

RG3

Ekspertske grupe po tematskim celinama

Organizovanje i koordinacija rada ekspertskih timova po istraživačko-razvojnim temama projekta. Istraživačke i razvojne aktinosti u skladu sa postavljenim zadacima za svaku temu. Saradnja između ekspertskih radnih grupa, razmena informacija, sinhronizaciija aktivnosti, usklađivanje istraživačkih aktivnosi u skladu sa rezultatima boijenim u okviru RG2. Svaka ekpsertska radna grupa ima svoju WEB stranicu linkovanu ka WEB portalu projekta uspostavljenom u okviru RG1.

RG4

Demonstracione instalacije

Identifikacija sadržaja i organizacija aktivnosti na izradi demonstracionih instalaciija i test stolova u industrijskim i/ili laboratorijskim sredinama za praktičnu verifikaciju kritičnih istraživačkih rezultata ostvarenih u okviru RG3. Obezbeđivanje pristupačnosti fizičkih resursa za evaluaciju osnovnih izlaza projekta, obučavanje i edukacju.

RG5

Obučavanje i aktivnosti edukacije

Analiza i postavka programa profesionalog obučavanja i usavršavanja za potrebe industrije. Uspostavljanje i implementacija modela interakcije Univerzitet-industrija korišćenjem WEB tehnologija obrazovanja na daljinu.

RG6

Diseminacija

Organizovanje sastanaka, seminara i radionica u cilju razmene i diseminacije informacija, definisanja opštih interesa industrije i naučne zajednice, uključujući i formiranje poslovne interesne grupe van konzorcijuma projekta. Razvoja WEB portala za sistematsko sakupljanje, čuvanje i diseminaciiju informacja, interne poverljive informacije unutar konzorcijuma projekta i jevne informacije usmerene ka industriji i naučnoj zajednici (javni deo portala).

 
©2009 Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu