САША ЖИВАНОВИЋ
редовни професор

Тел: 3370-423
szivanovic@mas.bg.ac.rs

Рођен: 10.12.1969. у Параћину
Катедра: Производно машинство
Настава: Maшине алатке, Teхнологија машинске обраде, Индустријски роботи, Машине алатке и роботи нове генерације, Технологија бродоградње, Стручна пракса М-ПРО
Истраживање: Машине алатке, Машине са паралелном кинематиком, Обрада роботима, Вишеосна обрада, CAD/CAM, STEP-NC, WEDM, Брза израда прототипова
Функције: Руководилац Центра за нове технологије

Руководилац Лабораторије за обрадне системе

Асоцијације: JUPITER
Награде и признања: Годишња награда Привредне Коморе Београда за техничко унапређење ТРООСНА МАШИНА СА ПАРАЛЕЛНОМ КИНЕМАТИКОМ ЛОЛА пн101_4 В1. (учесник на пројекту) у 2005. години.


Гранд Приx Изложба "ПРОНАЛАЗАШТВО – БЕОГРАД 2005" за решење ТРООСНА МАШИНА СА ПАРАЛЕЛНОМ КИНЕМАТИКОМ ЛОЛА пн101_4 В1. Савез проналазача и аутора техничких унапређења Београда. (учесник на пројекту), у 2005. години.


Награда на такмичењу за Најбољу технолошку иновацију у Србији у 2007. години за освојено друго место у генералном пласману.


Годишња награда Привредне коморе Београда за најбоље докторске дисертације Конфигурисање нових машина алатки одбрањену на Машинском факултету Универзитета у Београду у школској 2009/2010. години.


Годишња награда Привредне коморе Београда за техничко унапређење Реконфигурабилни обрадни систем на бази робота за вишеосну обраду делова већих габарита са сложеним естетским и функционалним површинама од мекших материјала средње и ниже класе тачности, остварено у 2009/2010. години.


Награда на такмичењу за Најбољу технолошку иновацију у Србији у 2011. години за освојено четврто место у генералном пласману у категорији реализоване иновације.
 


Биографија - Радови - Пројекти